top of page
"In de ruimtevaart zullen de drones van vandaag de robots van morgen zijn"

 

Sinds een jaar of 2-3 vervul ik binnen EuroUSC-Benelux de rol van Quality Engigeer. Een Quality Engineer begeleidt piloten die een ISO-certificatie wensen te halen en staat hen nadien bij om deze aan Drone Ports te verstrekken. Ook de interne audit van Drone Ports en die van ondernemers die drones als werkinstrument gebruiken, behoren tot mijn takenpakket.

Wat voor mij de sector interessant maakt, is vooral de hoogtechnologische evolutie en het gebruik van drones in onze leefomgeving en maatschappij.

De sector heeft me intussen ook al een paar leuke ervaringen opgeleverd. Zo zijn er de verschillende praktische en theoretische examens die ik heb mogen afnemen en vooral het feit dat, in het kader van de Kon Belgische Luchtcadetten, de huidige account manager een collega-lesgever is, is leuk meegenomen.


Mijn interesse en positieve ervaringen overbrengen op anderen is niet zo eenvoudig. Naar mijn mening, moet de interesse voor drones vooral vanuit de jeugd, de bedrijfswereld en overheidsdiensten komen.
Zelf ben ik ervan overtuigd dat binnen afzienbare tijd drones deel zullen uitmaken van het dagelijkse leven en dan voornamelijk voor het leveren van allerlei diensten.

Drones zijn de voorloper van de vliegtuigen zonder piloot van morgen. Vergeten we de ruimtevaart niet waarin de drones van vandaag de robots van morgen zullen zijn. Het wetenschappelijk platform IMEC is hier een goede informatiebron.


Wist je trouwens dat er minidrones bestaan die je binnen in huis kunt laten vliegen en die je overal volgen waar je gaat en staat. Het volledige traject, met beeld en klank, komt op de simcard terecht. U bent dus gewaarschuwd in de slaapkamer.

Als laatste zou ik nog willen meegeven dat het voor mij een must is om een degelijke regelgeving te hebben voor het gebruik van drones in en buiten het luchtruim. Daarnaast moet er een betrouwbare certificatie tot stand komen om malafide gebruikers de pas af te snijden.

bottom of page